Goods op het Buurtmakers Festival

De Superhelden van Goods
Op 27 en 28 september vond het Buurtmakers Festival in Amsterdam Nieuw-West plaats. Buurtbewoners, kunstenaars, muzikanten en ontwerpers gaven workshops en lieten zien en proeven wat zij maken. Ook Goods was present als sponsor en participant van het festival en onze superhelden uit Kurunegala konden natuurlijk niet achterblijven. Tijdens het Buurtmakers Festival vroegen we kinderen uit de Wildemanbuurt hun eigen superhelden te ontwerpen.

 
De Superhelden van Kurunegala
De superhelden van Kurunegala zijn geboren uit de dromen van de kinderen uit Sri Lanka. 120 kinderen uit het dorp zijn gevraagd hun eigen held te beschrijven, en daar zijn zes karakters uit voortgekomen met ieder eigen unieke krachten. Deze helden zijn uiteindelijk tot echte karakters vervaardigd. Tijdens het Buurtmakers Festival vroegen we kinderen hun eigen superhelden te ontwerpen. Tijdens het festival werkte Goods samen met de jonge makers uit de Wildemanbuurt om hun superheld tot leven te wekken. Van prinsessen tot oma’s tot kleine slaapkamermonsters, het kwam allemaal voorbij.

Programma
Voor de vierde keer organiseerde Makers+Co een festival waar lokale ontwerpers en makers uit de buurt hun talenten en ambachten lieten zien. Het Buurtmakers Festival richte zich op het ‘nieuwe maken’: ambachten & media, hergebruik en duurzaam materiaalgebruik. Onder dit motto verbond het festival de belangstelling van ontwerpers en makers voor ambachten met sociale innovatie. Het programma varieerde van diverse co-designprojecten als Wijkecologie Wildeman, de Mobiele Keuken tot Geld besparen met slimme energie. Daarnaast waren er workshops 3-d printen, creatief met buurtverlichting, een workshop fotografie, touwvlechtende robots, sieraden maken, lampen van origami en nog veel meer. Smakelijke verwennerijen en Ethiopische koffie passeerden de revue. En wat is een festival zonder muziek? Er waren live optreden van o.a. Yuchi Cordoba, Papa Sakho, Dawn Birds en Flecha Moon.
 

Voor meer informatie ga naar de Facebook van Buurtmakers Festival en bekijk de foto’s.
 
Garage Notweg vierde Broedplaatsendag met activiteiten van Makers + co, Bound by Craft, DineDine Design, Creapalet, The Beach en Goods.