Goods & Makers Festival 2011

<img src="https://www.goods prescrire du viagra.nl/wp-content/uploads/2011/11/Makers-Festival-20111.jpg” alt=”Makers Festival 2011″ title=”Makers Festival 2011″/>
Op 4 en 5 november stonden de nieuwste ontwikkelingen op het gebied van ‘ontwerpen en maken’ centraal in het goed bezochte Makers Festival in de Garage Notweg in Amsterdam. Goods was erbij en genoot!
 
Bezoekers gingen zelf aan de slag in het Makers Lab. Bijvoorbeeld met Figure Running – tekeningen maken op de kaart van de buurt met gebruik van een app, Crowdborduren – met zijn allen een vijf meter lange ‘tweet’ borduren of Juggling Soundballs. Met gebruik van deze jongleerballen met sensoren van het electronisch muzieklab STEIM, maakten jonge rappers samen met een Nederlands kampioen jongleren een bijzondere muziekcompositie. Ook was er te zien hoe je kan 3D printen of 3D weven. Ontwerper Jólan van der Wiel (in 2011 afgestudeerd aan de Rietveld Academie) demonstreerde zijn spectaculaire Gravity Tool en produceerde met gebruik van zwaartekracht ter plekke unieke krukjes. Kinderen maakten ijs in de Mobiele IJsmakerij, bootjes van shampooflessen met Floris Hovers, notenolie van zelf wildgeplukte noten met Sjim Hendrix – de koning van Obesibar. Ook werden bezoekers en deelnemers geinterviewd door kinderen van de Weekend Academie. En er was nog veel meer. Kijk op www.makersenco.nl.
 
Het Makers Festival is een initiatief van Stichting The Beach i.s.m. vele partners, waaronder Ymere, Click F1, Waag Society, Urbaniahoeve, Media4Me, Goods, HMC mbo vakschool voor hout, meubel en interieur, Food Academy en Weekend Academie.